خوراکیهایی که معدن پتاسیم هستند!
![خوراکیهای دارای پتاسیم](https://www.ree-raa.ir/wp-content/uploads/2019/10/۱۵-خوراکی-سرشار-از-پتاسیم.jpg?v=1692586430)
پتاسیم با محافظت از رگهای خونی در مقابل آسیب اکسیداتیو، به بدن کمک میکند. هر بزرگسال باید روزانه ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم دریافت کند.
خوراکیهای زیر به بدن شما کمک میکنند تا پتاسیم لازم را دریافت کنید.
یکی از بزرگترین مشکلات تغذیه جوامع امروزی این است که سدیم زیاد و پتاسیم کمی مصرف میکنند. مطالعات نشان میدهند که افزایش جذب پتاسیم و کاهش نمک و سدیم تا ۲۱ درصد ریسک حمله قلبی را کاهش میدهد.
سیب زمینی
سیب زمینی بیشترین مقدار پتاسیم را در میان خوراکیها داراست. یک عدد سیب زمینی ۶۹۴ میلی گرم پتاسیم و فقط ۱۳۱ کالری دارد و پر از فیبر و بتاکاروتن است. سیب زمینی کبابی، سرخ شده، پوره یا شکم پر یکی از سالمترین و خوشمزهترین غذاهایی است که میتوانید بخورید.
برگ چغندر
اگر همیشه وقتی چغندر میخریدید، برگ هایش را دور میانداختید، دیگر این کار را نکنید. برگهای پخته شده و کمی تلخ چغندر باید در سفره شما جا پیدا کنند، زیرا حدود ۶۴۴ میلی گرم پتاسیم در هر نیم فنجان آنها وجود دارد. چغندر که خود پر از آنتی اکسیدان است هم چه به صورت خام چه پخته، منبع بسیار خوبی از اسید فولیک است.
حبوبات
لوبیا سفید پتاسیم زیادی دارد و نیم فنجان از آن حدود ۶۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد. لوبیا قرمز، لوبیا لیما، عدس و لپه هم منابع خوبی از پتاسیم هستند. همه حبوبات برای قلب مفید هستند و بهتر است آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
آلو
آب آلو پر از پتاسیم است و هر سه چهارم فنجان آن حدود ۵۳۰ میلی گرم پتاسیم دارد. نیم فنجان خورش آلو ۴۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد. خوردن آلو خشک زیاد باعث میشود که استخوانهای شما محکم شوند. در یک تحقیق مشخص شد که خانمهایی که روزانه ۱۰ عدد آلو میخورند، تراکم استخوانی بیشتری نسبت به خانمهایی که سیب میخورند دارند.
آب هویج
سه چهارم فنجان آب هویج ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد. هویج و دیگر میوه جات و سبزیجات نارنجی رنگ، علاوه بر داشتن فواید پتاسیمی، برای چشم و بینایی هم مفیدند.
مُلاس یا شیره قند
آیا دنبال گزینهای مغذی برای شکر یا عسل میگردید؟ یک قاشق غذاخوری ملاس (تیره و غلیظ) حدود ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم و میزان زیادی آهن و کلسیم دارد.
ماهی
ماهیهای پرگوشت مانند هالیبوت و ماهی تن حدوداً در هر ۸۵ گرم ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم دارند. ماهی روغن و حتی قزل آلای رنگین پرورشی هم پر از پتاسیم هستند. ولی پتاسیم تنها دلیل اضافه کردن ماهی به برنامه غذایی نیست. خوردن دائم ماهی، عمر شما را افزایش میدهد، زیرا چربیهای سالمی در ماهی تازه وجود دارد. به گفته پژوهشگران دانشگاه هاروارد، برنامهای که در آن ماهی زیاد باشد، ریسک مرگ در اثر بیماری قلبی را نیز تا ۳۵ درصد کاهش میدهد.
دانه سویا
محصولات فرآوری نشده سویا منبعی غنی از پروتئین هستند و با التهاب در بدن مبارزه میکنند. نیم فنجان سویای پخته حدود ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد.
موز
همه وقتی صحبت از خوراکیهای پرپتاسیم میشود، به موز فکر میکنند و البته درست است. چون یک موز متوسط بیش از ۴۰۰ میلی گرم از این ماده معدنی مفید برای قلب را دارد. موز همچنین از بین برنده گرسنگی است و نشاسته مقاوم و کربوهیدرات سالمی دارد که معده شما را پر میکند و متابولیسم تان را تقویت میکند.
شیر
شیر منبعی شگفت انگیز از پتاسیم است و هر فنجان شیر بدون چربی، ۳۸۲ میلی گرم پتاسیم دارد. اگر طرفدار شیر نیستید، سعی کنید این مایع پر کلسیم را به اسموتیها و شیربستنیهای سالم بیفزایید.